Feslegen Nasil Dikilir

feslegen nasil ekilir

Sevgili blog okurlarım hayatımda ilk defa bitki yetiştirme girişimime sevgiyle, hevesle ve sevinçle başladım. Dün aldığım fesleğen tohumlarını özenle seçip aldığım saksıya bugün ektim.

Yuvamızı benim isteğimle krem, beyaz tonlarında döşedik hamdolsun Allah'a, Rabbim afiyetle huzurla hayrını görmemizi nasip etsin inşaAllah. Saksıları da ferah ve temiz konseptime uygun olarak beyaz renklerde aldım ama bir tane de farklı renkte aldım.  Bu arada annemin çiçeklerle konuşmasına şaşırırdım bir baktım ben de kendimi çiçeklerle 'canım benim güzel güzel büyüyün'diye severken konuşurken bulmayayım mı 😊Çiçek ekmek, yetiştirmek tam benlik bir şeymiş neden daha önce yapmadım acaba? Fesleğen dikimi hakkında öğrendiklerimi ve dikim şeklimi burada sizlerle paylaşıyorum.
Fesleğen Mart ayından Ağustos ayına kadar ekilir. Fesleğen güneşi ve suyu sevdiği için güneşli yerde yetiştirilmeli ve ilk dikildiğinde sık sulanmalıdır sonrasında ise haftada bir kez yapraklarına su değdirmeden toprağına su dökülür.
Fesleğen Nasıl Dikilir 
Saksıya toprağı koydum üzerine tohumları ekledim can suyunu döktüm. Pencerenin kenarına güneşe bıraktım.
Peki bunu biliyor musunuz Fesleğen doğal bir sinek ve sivrisinek savar. Pencere önleri teras kapı önlerine saksılarda fesleğen koyarsanız sineklerden korunabilirsiniz. Barbekü veya mangal sırasında ateşe birkaç fesleğen yaprağı atmak da sinekleri uzaklaştırıyormuş. Denemek lazım.
Fesleğenimin gelişimini merakla beklemeye başladım. Hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder