Değişim

Değişim içeriden olmalıdır. Hayatı değerlendirmek hayata belli bir açıdan bakmak sizin canınızı fena halde sıkıyorsa,biçiminizi değiştirmeniz gerekir.

Hayat üslubunuzu yeniden gözden geçirmeniz gerekir. Hayata bakış açınızı değiştirmediğiniz sürece,yaşadığınız yeri,yaptığınız işi değiştirmeniz fark yaratmayacaktır.
Değişim içeriden olmalıdır. İçeriden yapılacak köklü bir değişime maruz kaldığınızda dışınızdaki dünyanın tamamen değiştiğini gözlemleyebilirsiniz. Bakış açınız davranışlarınızı değiştirecektir. Davranışlarınız görüşünüzü değiştirecektir. Açılarınız değiştikçe daha önce hiç görmediğiniz farklı şeyler göreceksiniz.
Sümsük bir adam;iş yerinde sürekli arkadaşları tarafından sözlü olarak eziliyordu. Adam sümsük olmayı seçmişti fakat bunun sonuçlarından biri olan ezilmeyi kabullenemiyordu. İşini değiştirmeye karar verdi. Kendisini değil işini değiştirdi. Yeni işinde bir süre sonra yeni arkadaşları onun sümsük biri olduğunu anladılar ve sözlü tacizlere başladılar. Adam düşündü. Eski işimdeki arkadaşlar ile yeni iş arkadaşları arasındaki bağ neydi?
Bağ adamın sümsük olması idi. Bu adam nereye giderse gitsin,hangi işi yaparsa yapsın hep ezilecekti. Adam da kendini değiştirmeyi seçti. Artık sünepe uyuşuk aptal biri gibi davranmama kararı aldı. Sümsüklüğü bırakınca sümsüklüğü ile ilgilenenler bir bir dökülmeye başladılar. Adam artık uyuşuk sünepe ve tembel ya da pısırık davranmayı tamamen terk etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder